NIEUW BONE SETTING EN FIBROMASSAGE maak gauw een afspraak

Home » Nieuws en Actie's

Tips en Weetjes

Zorgpersoneel

Zorgpersoneel geven aan fysieke en/of mentale overbelasting te ervaren ,ze kunnen het dagelijkse werk nauwelijks aan. Die overbelasting heeft klachten als stress, hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten tot gevolg. Deze klachten kunnen door massages op zijn minst worden verlicht en vaak zelfs verholpen. 

 

 

Thuiswerkers

Thuiswerkers geven aan lichamelijke en/of geestelijke klachten te ervaren als gevolg van het werken in de thuisomgeving. De werkdruk bij de fysiotherapeuten loopt enorm op. De masseur kan hierbij helpen verlichten - en waar mogelijk verhelpen - van werk gerelateerde klachten, dit wordt ook steeds meer erkend en gewaardeerd. 

 

Maar ook andere ervaren meer lichamelijke en/of geestelijke klachten en kunnen door een massage geholpen worden. 

 

 

TIPS:

1. Blijf zelf actief aan je gezondheid werken

Wie zich verdiept in de vele positieve gezondheidseffecten van massage zal aangenaam verrast worden. Zo stimuleert massage de bloedcirculatie, het helpt gewrichten en spieren om soepeler te blijven, het verwijdert toxines uit het lichaam, de conditie van de huid verbetert en massage kan zelfs ondersteuning bieden bij afslanken. Deze positieve effecten zijn echter geen vrijbrief, om verder zelf niets aan je gezondheid te doen. Deze gunstige effecten zullen alleen optimaal tot hun recht komen, als je naast het ondergaan van de massages ook voldoende beweegt en gezond eet. Massage is niet bedoeld als vervanging of als alternatief voor sport en gezonde voeding. Het is bedoeld als aanvulling en ondersteuning voor optimale gezondheidsvoordelen.

2. Voldoende water drinken na afloop

Een veelgehoorde klacht na het ondergaan van een massage is hoofdpijn. Door de massage wordt de bloedsomloop en de stofwisseling van je lichaam gestimuleerd. Je lichaam gaat harder aan de slag om afvalstoffen af te voeren en heeft daarom ook meer behoefte aan water om deze taak succesvol te vervullen. Het is daarom een aanrader om na de massage direct een glas water te drinken. Doe je dit niet, dan kan gebrek aan vocht tot hoofdpijn leiden. Door voldoende te drinken ondersteun je de verhoogde circulatie die de massage teweeg heeft gebracht. Vermijd cafeïne houdende dranken en alcohol, omdat deze dranken het lichaam juiste dehydrateren.

3. Word je bewuster van je eigen lichaam

Regelmatig een massage ondergaan draagt bij aan een betere bewustwording van je eigen lichaam. Je krijgt beter in de gaten wanneer je je grenzen overschrijdt en waar pijntjes of klachten vandaan komen. Houd daarom na het ondergaan van een massage beter in de gaten wat dit met je lichaam doet. Merk je misschien veranderingen in je lichaam? Laat je massagetherapeut altijd weten als je bepaalde veranderingen of symptomen opmerkt. Het is voor je massagetherapeut belangrijk om te weten hoe jouw lichaam reageert op de massages, zodat hij of zij de massages daarop kan afstemmen en je er nog meer profijt van hebt. 

4. Ervaar je ook emotionele en mentale veranderingen?

Massage werkt tegelijkertijd in op zowel lichaam als geest. Op emotioneel en mentaal gebied kun je bijvoorbeeld ervaren dat je beter in je vel zit. Dit kan leiden tot harmonieuzere sociale relaties, meer productiviteit, positiever in het leven staan en meer zelfvertrouwen. Het kan daarnaast ook gebeuren, dat er na het ondergaan van een massage juist onverwerkte emoties loskomen en je emotioneler en gevoeliger bent dan anders. Bij een volgende sessie is het aan te raden om aan je massagetherapeut te vertellen welke emotionele en mentale veranderingen je hebt ervaren. Je massagetherapeut zal daardoor beter op jouw kunnen reageren en het is prettig om meer inzicht te verkrijgen in hoe aanrakingen de emoties van mensen kunnen beïnvloeden.  Soms kun je ook tijdens een klachtgerichte massage m.n. tijdens een bone setting een emotionele reactie krijgen. Laat dit altijd gewoon gaan. Dit is een normale reactie van je lichaam en geest.

Haal meer uit je massage en vergeet daarom ook niet om meteen een vervolgafspraak te boeken om teleurstelling te voorkomen!