Gebruikte oliën

Amandelolie

Zoete Amandelolie zit vol met vitamine E en is een geweldige bron van magnesium, fosfor en koper. De antioxidantrijke olie staat bekend om zijn bestrijdende eigenschappen. Bovendien, is de olie ontstekingsremmend en verbetert deze de weerstand.

Amandelolie wordt al eeuwen gebruikt om de huid te kalmeren en kleine wondjes en snijwonden te behandelen. Het wordt gebruikt in oude Chinese en Ayurvedische praktijken om huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis te behandelen. Andere voordelen van amandelolie zijn:

  • Hydratatie van de huid: Een van de meest populaire kenmerken van amandelolie is hoe snel het wordt opgenomen in de huid. De eigenschappen van de olie houden het vochtgehalte van de huid in evenwicht.
  • Verminderen van littekenweefsel: Zoete amandelolie heeft eigenschappen die bijdragen aan het verminderen van littekenweefsel en kan mogelijk de kleur en textuur van het achtergebleven genezingsproces egaliseren. 
  • Anti veroudering: Amandelen zitten boordevol vitamine E, een krachtige antioxidant die helpt bij het behouden van een mooie huid naarmate we ouder worden. Collageen, het eiwit dat verantwoordelijk is voor het jeugdig houden van onze huid, vormt een gelijkmatige laag onder de huid. De vitamine E in zoete amandelolie kan de aminozuren leveren die nodig zijn om collageen te laten gedijen.
  • Vermindert acne: Zoete amandelolie is rijk aan retinoïden. Retinoïden zijn een klasse van verbindingen die zijn afgeleid van vitamine A en ze zijn een populair ingrediënt in actuele crèmes tegen acne. Retinoïden worden gebruikt om acne te voorkomen, omdat ze het unieke vermogen hebben om de poriën te ontstoppen van vuil en overtollig talg.

Druivenpitolie 

Druivenpitolie is vrijwel geurloos en heeft een fijne textuur. Druivenpitolie wordt gewonnen uit de zaden van de botanische Vitis vinifera, die meestal wordt gekweekt om wijndruiven te produceren. Hoewel de pit vaak worden weggegooid, wordt gezegd dat de pitten hét deel van de druif is dat kan bijdragen aan een goede gezondheid. Druivenpitolie zit vol vitamine E, vitamine C, omega-9, omega-6 en ander gezonde zuren. 
Druivenpitolie verstevigt de huid, beschermt tegen schade door de zon en vermindert oneffenheden, rimpels en striae. Als je druivenpitolie gebruikt op de huid, reinigt deze de poriën en houdt het de olieproductie in evenwicht, waardoor toekomstige acne-uitbarstingen worden verminderd.

Druivenpitolie trekt gemakkelijk in de huid om intens vocht af te geven zonder de huid te irriteren, een olieachtig residu achter te laten of de poriën te verstoppen. Dit maakt het ideaal voor huidtypes die vettig en gevoelig zijn, evenals een huid die last heeft van acne en eczeem. Andere voordelen van druivenpitolie zijn: 

  • Hydrateert de huid: Druivenpitolie draagt bij aan de elasticiteit van je huid en verbetert de zachtheid van de huid. Daarnaast zorgt het ervoor dat de vochtbalans van de huid in evenwicht is. Druivenpitolie helpt efficiënter gebruik te maken van de vitamine E en vitamine C en de huid te beschermen.
  • Beschermt tegen de zon: De krachtige antioxidanten in druivenpitolie helpen de huid te beschermen tegen UV-straling.
  • Reinigende eigenschappen: De fijne textuur van druivenpitolie zorgt ervoor dat het gemakkelijk door de huid wordt opgenomen en niet vet is. Druivenpitolie heeft licht samentrekkende eigenschappen die de huid strakker maken. 
  • Anti veroudering: Druivenpitolie is extreem rijk aan bètacaroteen en vitamine C, D, E. Huidschade en de vroegtijdige tekenen van veroudering van de huid kunnen worden verminderd door de antioxiderende eigenschappen van druivenpit.

 

Abrikozenpitolie

Het is een toegankelijke en aangename olie die de huid op zachte wijze hydrateert. Abrikozenpitolie is zo speciaal ,omdat het net zo goed is voor vette huid, als droge en gevoelige huid. Het is een lichte olie en verstopt de poriën niet, terwijl het de huid hydrateert.

Abrikozenpitolie is bijvoorbeeld zeer rijk aan antioxidanten en rijk aan Vitamine C. Abrikozenpitolie is daarom een absolute verrijking voor de huid.

Antioxidanten zijn een absoluut genot voor de huid. Het helpt de huid in zijn strijd tegen luchtvervuiling en het is een natuurlijk bescherming tegen schade van de zon. Het bevat een ontzettend hoog gehalte aan GLA, ook wel bekend als Gamma Linoleic Acid. Heel simpel gezegd is dit een stofje die het vochtbalans in je huid behoudt, de elasticiteit van de huid verbetert, met een stevige huid als resultaat. Ook is het rijk aan kalium. kalium is een stof die een belangrijke rol speelt in het hydrateren van de huid en zelfs het hele lichaam. Kalium is een mineraal dat zorgt voor een goed vochtbalans in en rondom de cellen.

De lichte structuur van abrikozenpitolie maakt het zeer geschikt voor een tal van huidtypes. De natuurlijke structuur matched met die van je huid, wat een van de redenen is waardoor het zo makkelijk en snel opgenomen wordt. Zelfs als je een vette huid hebt.

Zoals eerder benoemd zit abrikozenpitolie bomvol antioxidanten en vitamines, waar de huid baat bij heeft. Deze olie wordt zeer makkelijk opgenomen in de huid, waardoor deze voedingsstoffen ook daadwerkelijk hun werking kunnen doen en het vochtbalans herstelt en huidirritaties significant verminderen. Vooral de droge, rijpe en de gevoelige huid (lees ook eczeem huid) hebben hier baat bij. Uiteraard is abrikozenpitolie een genot voor elk huidtype of het nu normaal, gemengd of een gevoelige huid hebt!

Het zit bom en dan ook echt bomvol met vitamine A en vitamine E. Beide dragen bij aan het tegen gaan van tekenen van huidveroudering, zoals fijne lijnen in het gezicht. De combinatie van de voordelen heeft een stralende huid als resultaat. Ja echt, een stralende huid. Door het vochtbalans terug te brengen, de stevigheid van de huid te bevorderen en te zorgen voor een goede doorbloeding krijg je weer kleur in het gezicht. De huid ziet er steviger en voller uit, waardoor het letterlijk gaat stralen.

 

Dit zijn de natuurlijke basisoliën die ik gebruik. 

Ik kan indien gewenst om een optimale ontspanning te bereiken tijdens deze massage een natuurlijk samengestelde olie gebruiken. Deze wordt gemaakt volgens eigen recepten. Hierbij is alleen gebruik gemaakt van natuurlijke producten van de allerbeste kwaliteit. De basisolie is een of meerdere van de hierboven genoemde basisoliën gecombineerd met verschillende etherische oliën ,zodat er een op de persoon afgestemde olie wordt gebruikt. De geur van de olie beïnvloedt de gemoedstoestand en de werkzame bestanddelen zorgen voor een hernieuwde balans in het lichaam. Natuurlijk voedt de olie de huid, zodat die zich herstelt en zacht en soepel wordt.
Er worden geen enkele kunstmatige kleurstoffen, geurstoffen of conserveringsmiddelen aan deze olie toegevoegd.  Dit zorgt er voor dat deze massage olie ideaal is voor een gevoelige huid.

 

Dan is er nog de speciale gezichtsolie die we gebruiken :

 

Gezichtsmassageolie Verana Professional PRO-1

Deze massageolie is speciaal samengesteld voor gezichtsmassage en diverse spabehandelingen. De ingrediënten van de massageolie profiteren van de natuurlijke extracten van dennen en aloë. Het extract van dennen bevordert het gladmaken van rimpels in het gezicht, reinigt de huidporiën en ondersteunt de lokale bloedcirculatie. Het aloë-extract verhoogt de elasticiteit van de huid, oefent een vitaliserend effect uit op een slappe gezichtshuid, reinigt de problematische en vette huid en verlicht het van aroma's. Deze gezichtsmassageolie heeft geen geur. 

De combinatie van deze essentiële oliën met de drie natuurlijke oliën maakt deze gezichtsolie perfect voor het gebruik van het gezicht.

Het gezicht is een speciaal onderdeel van het lichaam, wat vaak gevoeliger is dan de rest van het lichaam dat een speciaal samengestelde olie vereist. Verana heeft een speciale massageolie ontwikkeld die extra snel in de huid trekt en geen vettig gevoel achterlaat. We hebben ervoor gekozen om de twee basisoliën olijfolie en castorolie niet toe te voegen aan de gezichtsmassageolie, omdat deze oliën langer de tijd nodig hebben om in de huid te trekken. We gebruiken enkel natuurlijke oliën die sneller in de huid in trekken en zacht zijn voor het gezicht. Hierdoor is deze olie samen met de toegevoegde essentiële olie speciaal afgestemd op de gevoelige huid van het gezicht. 

De combinatie van extracten van gember, weegbree en paardenbloem, evenals de drie soorten natuurlijke oliën, hydrateert effectief de huid van het gezicht, stimuleert de aanmaak van collageen, voedt de huidcellen met zuurstof, verjongt de huid, maakt kleine rimpels in het gezicht glad, voorkomt slappe huid en vertraagt huidveroudering. De olie stimuleert de bloedcirculatie, verlicht huidontsteking, bevordert de regeneratie van beschadigde weefsels, verhoogt de elasticiteit van de huid, maakt de huid zacht en soepel.